sunset 

-Sine

All I want for christmas is youuu


Siden det bare var to bilder av oss sammen og vi bytta på å være normale og litt mindre normale, så ble det sånn. Og jeg lover at dere ikke vil se de litt mindre normale bildene av oss, kors på halsen.


Jeg elsker å bo i Valdres for her er vi så nærme naturen som det går ann å få det, elsk.
Ingenting slår maten som er i jula.


Også i tillegg har Tassen fått nye fletter. Synes han ble søt, jeg.

Jeg vil bare ønske dere (som fortsatt er inne på bloggen vår selv om vi ikke blogger) en riktig god jul. Håper dere koser dere med masse god mat og familien.

Egentlig har jeg litt lyst til å begynne å blogge igjen, men jeg får fort dårlig tid mellom korøvingene, prøveøvingene og leksearbeidet. Jeg er også ganske flink til å ''glemme'' at vi har bloggen, og det er ikke alltid jeg gidder å ta meg den lille turen ut døra for å ta bilder. Men jeg skal prøve å blogge når jeg har tatt bilder eller når jeg har gjort noe spesielt. Speaks.

GOD JUL!
-Sine 

long time no see

Nå er det lenge siden jeg har blogga, og jeg vet egentlig ikke hvorfor. Tror bare det var en periode med masse lekser og mange prøver, og etter det har jeg ikke tenkt på bloggen. Men i mellomtida har jeg gjort en del ting.

Jeg har vært på stølen der jeg har vært omringet av store fjell, sett mange reinsdyr (helt normalt), tatt bilder av en helt fantastisk fullmåne og jeg har vært på elgjakt. Har ikke med spesielle bilder av elgjakta, fordi jeg tror ikke dere er interessert av å se døde elger ligge i bekker, mellom trær eller midt på myra fulle av blod. 

Jeg har hatt photoshoot med meg selv, Vilde og Tassen + at Tassen har fått en ny bestevenn.

Jeg har opplevd en helt fantastisk solnedgang.

Jeg har også feiret bursdagen min (fjortiss lizzm :**) med cupcakes og moikake. Herregud, det er den beste kaka jeg noen gang har spist. 

Dette er vel det meste jeg har gjort. Var ikke så mye som jeg trodde, men nok til at det har fyllt dagene mine. Farmen har forresten startet, noe dere sikkert har fått med dere. Siden det er fra Valdres i år, så sitter jeg klistret til tv-skjermen hver gang. Koslig å se. 

Hva synes du om bildene?
Har du savna oss?
-Sine 

Å BLOGGE ELLER Å IKKE BLOGGE, DET ER SPØRSMÅLET

Okei, jeg kan med hånda på hjertet si det er en stund siden både jeg og Sine blogget sist, men nå er blogglysten faktisk blitt nokså bra igjen. Siden den gang har det skjedd mye, som for eksempel.. 


- Jeg har vært i Syden, nærmere bestemt Agia Marina i Kreta med Oda pus. 
- Jeg har blitt enebarn (Bente har flytta ut).. 
- Bloggen har vært på storskjerm i klassa.


- Jeg har hatt mange fine kvelder med Marit hvor vi har snakka ut om alt og ingenting. 
- Jeg mista bestefaren min for litt over to uker siden.
- Jeg har fått tidenes styggeste skolebilder. æsjæsjæsj. 


- Jeg har vært på hytta for siste gang i år. 
- Jeg har feira bursdagen til Signe og Oda med mange fine.
- Jeg har gått ekstremt mange fjellturer (tror ikke jeg kan telle de på to hender en gang). 


- Jeg har fått ny mobil!!! Ha det bra Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro og heiii Samsung Galaxy S2 
- Jeg ble valgt til å være en av klassens elevrådsrepresentanter (oddmund er den andre), Sine sitter også i elevrådet så det er kooos da.
- Jeg har sittet i bare bh-en (og bukse da) i klasserommet. Les om hvorfor HER. (takk gud for Anja) 


- Jeg bodde hos Sine i fire dager. 
- Jeg har levd utrooolig usunt. 
- Jeg har huka av for å dra på hospitering på Studiespesialisering med Kultur på videregående neste neste mandag.

Hva har du gjort i det siste? 
-Stine

the snail has left the house

Hva synes du?
-Sine 

"du er ikke flink til å ta bilder selv om du har et dyrt kamera"

TATT FRA CAROLINEMARIA.BLOGG.NO, les innlegget hennes her

Jeg ser meg lei av personer som kjøper seg kameraer til 8000 kr. Jeg ser meg lei av personer som kjøper seg et objektiv med en blender på 1.4 når de bare har innstillingene på auto. Jeg ser meg generelt lei av personer som har et kjempedyrt kamera som de ikke utnytter på en bra måte.

Fra jeg startet å blogge, vinteren 2008/2009, ble jeg med en gang ganske interessert i foto. Jeg hadde på den tiden bare tilgang til mitt digitalkamera til under tusenlappen. Det som var med meg, var at jeg lærte kameraet mitt å kjenne. Mange sa tid meg på den tiden: "Du er skikkelig flink til å ta bilder, Caroline, selv om du ikke har et speilreflekskamera". Jeg kunne få ganske bra bilder med så få muligheter. Bare se på dette bildet som jeg fotograferte på rommet mitt i 2009:

Fotografert av meg med Canon IXUS 870 i 2009 (digitalkamera).

Mange trodde jeg hadde fotografert dette med et bedre kamera, men det hadde jeg ikke. For skal jeg si deg en ting? Digitalkamera VAR faktisk nok for meg. Nå, i 2012, har jeg et speilreflekamera til 8000 kr og et objektiv med en blender på 1.8. Dette kjøpte jeg meg fordi jeg ville ha flere muligheter.

Jeg klarer å utnytte kameraet mitt godt nok. Det kan jeg med hånden på hjerte si at ikke mange kan. I hvert fall ikke de på min alder. Jeg er innom en del bloggere hver dag, ikke bare toppbloggerne, men også små blogger. Der ser jeg små jenter på 13 år ha et kamera til 6000 kr som de bare bruker til å ta bilde av seg selv med. De kjøper et nytt objektiv for å få "bedre" bilder, men skal jeg fortelle deg en ting? Du får ikke bedre bilder med et speilreflekskamera eller et nytt objektiv når du bare bruker auto-innstillinger og blits!

Fotografert av meg med Canon IXUS 870 i 2009 (digitalkamera).

Hvis det er én ting jeg har lært når det kommer til kameraer er å starte i det små. Før jeg kjøpte meg mitt første speilreflekskamera leste jeg mye på nettet om ulike innstillinger. Jeg lærte meg forskjellen på ISO, lukkertid og blender FØR jeg fikk meg et nytt kamera. Dermed kunne jeg hoppe i det når esken det sto "Canon 550D" var i mine hender. Jeg lekte med kameraet i flere uker. Fant inspirasjonsbilder og ulike "effekter" man kunne få ved å bruke lengre lukkertider o.l. Det er derfor jeg er så god - fordi jeg kan utnytte kameraet og objektivet mitt riktig.

Jeg har sett mange som har kjøpt seg samme objektiv som meg - 50mm f/1.8. Det aller viktigste med dette objektivet er at det har en blender på 1.8. Det vil si: bakgrunnen blir mer uskarp og kameraet slipper inn mer lys. Hvis du da bare bruker auto-innstillinger så kommer aldri dette objektivet til å nå blendertallet 1.8. Er ikke det litt synd? Jeg blir nesten litt lei meg når SÅ dyre ting ikke blir behandlet på en riktig måte. Men på en annen måte: Hvis man ikke vil bruke den høyste blenderen/minste blendertall så er det et realististk valg fra fotografen. Auto er ikke et realistisk valg.

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil få frem i dette innlegget, men jeg vil bare at bloggere, små barn, ungdom, voksne og gamle skal forstå at man ikke er en "fotograf" selv om du har et bra kamera. Og du får ikke noen bedre bilder av å ha et dyrt kamera hvis du ikke kan forskjellen på ISO, lukkertid og blender. Jeg kan heller ikke kalle meg en fotograf, for det er jeg langt i fra, men jeg klarer i hvert fall å bruke kameraet mitt sine beste sider.

ENDELIG!! Nå har noen endelig forstått det. Dette irriterer meg også så sinnsykt mye, you go Caroline Maria!  
-Stine  

LIVET ETTER KRAGERØ..Som dere sikkert vet så har jeg nå vært i Kragerø i en uke. Og etter en uke i Kragerø så får man jo visse vaner, enten om det er å legge seg sent, stå opp tidlig, spise lite eller å være aktiv hele tiden. De fire vanene tok jeg med meg hjem. Idag tidlig våknet jeg av meg selv klokka åtte (!!!), frem til nå har jeg spist to måltid og sist men ikke minst så har jeg gjort noe i hele dag, også ble klokka plutselig fem. 

Resten av kvelden vil gå på å vaske og rydde bort klær jeg hadde med til Kragerø, ordne meg til skolestart på mandag (!!!) og bare slappe av med familien.

Ellers  så har jeg opplevd mye fantastisk i Kragerø, alt fra å høre gudbrandsdalsdialekta i ei heil vikku (tidenes fineste dialekt ever) til å bade i Skagerak. Helt vannvittig å kjøre rib ute i Skagerak for så å bade på grensa til både Norge, Sverige og Danmark. DET var en opplevelse for livet. 

Hva har du gjort den siste tiden?
-Stine 

Some people walk in the rain, others just get wet

Det regner. Igjen

-Sine 

old is goldHva synes du?
-Sine 

sørlands trip

Denne uken har jeg vært i Haugesund, Sandnes, Kristiansand og Drammen. I Haugesund sov vi på verdens søteste hotell. Hvert rom hadde søte navn som ''siste tango i paris'', ''sju samuraier'' og '' den blå engel''. På tirsdag dro vi til slekta mi i Sandnes. De bor sånn ca. hundre meter fra norges største kjøpesenter, Kvadrat. Ahh, himmelen. På onsdag bowla vi, der Valdresingene knuste Sandnesingene. Senere dro vi på expert sånn at jeg fikk kjøpt objektivet som jeg hadde sparet til. Det var et 55-200mm nikkor objektiv, som er helt klin likt det Stine har. På kjøpet fulgte det med veske som rommer flere objektiver og en fjernutløser. Fornøyd. 


tatt fra verandaen i annen etasje. På torsdag reiste vi til Kristiansand der vi sov på hotell som var veldig lite, men vi skulle bare sove der en natt før vi skulle til dyreparken. I dyreparken tok vi tømmerrenna. Det bildet av oss da vi kjørte ned stupet var ikke et glansbilde for å si det sånn. Hadde ikke akkurat hengt det opp på veggen, så vi kjøpte det ikke. 


husker ikke helt hva denne heter, men søt er den


surikat


kjekken


herr nilsson


se hvor søt lemuren er

Etter turen i dyreparken har jeg fått to nye yndlingsdyr: lemurer og surikater. De er bare så nusselige
Da vi var ferdig i dyreparken tok vi turen til tante og onkel i Drammen, før vi reiste hjem til vakre Valdres. 

Hva har du gjort denne uken?
Har du vært i dyreparken før?
-Sine 

Les mer i arkivet » April 2013 » Desember 2012 » Oktober 2012

, Vestre Slidre

Vi er to bestevenner fra en liten kommune i Valdres kalt Vestre Slidre. På bloggen vår skriver om alt mulig, men mest fotografering. Stine har Nikon D5000 og Sine har Nikon D5100. Vi har en likepage på facebook så hvis du vil så kan du veldig gjerne like bloggen vår på facebook!

    Image and video hosting by TinyPic Hei og velkommen! Vi er to jenter på 14 og 15 år fra Valdres med navn Sine og Stine. Vi har begge en stor interesse for fotografering, og er nikonfrelst. xoxo

    + Legg oss til som venn

Kategorier

Alt og Ingenting Blogg Design Hårtips

Arkiv

April 2013 Desember 2012 Oktober 2012 August 2012 Juli 2012 Juni 2012 Mai 2012 Februar 2012 Mars 2011 Februar 2011 Januar 2011 Juli 2010 Juni 2010 Mai 2010 Mars 2010 Februar 2010 Januar 2010 Desember 2009 November 2009hits